feestenPEKEL LEZINGEN

Pekel maakt 'culturele' voorstellingen en lezingen voor een zeer divers publiek. Deze voorstellingen voor bijvoorbeeld de Vrouwen van Nu, het Katholiek Vrouwen Gilde of Lions clubs worden gebracht in een theatrale setting. Ze zijn een geraffineerde combinatie van levende muziek en een moderne powerpoint presentatie, maar bieden op de eerste plaats een goede interactie met het publiek. U kunt kiezen uit de volgende voorstellingen:

Feesten rond Midwinter: Tussen St. Maarten en Driekoningen vieren Nederlanders een aantal feestelijke momenten. Pekel behandelt deze festiviteiten niet alleen door hen te benoemen maar ook te verbinden aan beeld en klank. Een vermakelijke zwerftocht langs het gebruik van veel muziekinstrumenten. Het programma wordt omlijst door een quiz. De winnaar van de quiz krijgt een mooi cadeau van Pekel. De voorstelling duurt ongeveer tweemaal 45 minuten.

Er komt muziek uit het schilderij: "Schilderijen zijn altijd zo statisch, ze bewegen niet." Dit geldt niet tijdens deze powerpoint-lezing van Pekel. De schilderijen komen, als het ware tot leven, wanneer Pekel de taferelen, die de schilders in beeld vastlegden, muzikaal vertolkt. De op de schilderijen afgebeelde vreemde instrumenten komen als magie los van het scherm wanneer de leden van Pekel hen leven in blazen met zang en dans. Fictie wordt werkelijkheid. De voorstelling kan worden gebracht met een flexibele (aanpasbare) tijdsduur (tussen 30 minuten en 90 minuten).

Houten Schepen en IJzeren Mannen: Pekel brengt dit programma met eigen muziek, humor, verhalen en moderne multimedia. U kunt Pekel met haar maritiem programma aan boord nemen voor een avond of middag met bijvoorbeeld de thema's "de Nederlandse zeilvaart in de Gouden Eeuw", "de V.O.C.", Piraterij of "Nederlandse expansie overzee". Of u kunt Pekel gewoon uitnodigen voor de omlijsting van een gezellige verenigingsavond. Het programma is meer dan een lezing, het is een leuke voorstelling gebaseerd op het door Pekel zelf geschreven boek "Houten Schepen en IJzeren Mannen." Dit boek kan vooraf of nadien worden besteld als uniek cadeau voor uw gasten. Kosten hiervoor bedragen €10 incl. BTW en excl. verzendkosten per boek. De voorstelling duurt een uur.

TOP