1995 HET DAGHET IN DE OOSTEN

DAGHET

HET DAGHET IN DEN OOSTEN - DIVERSE ARTIESTEN - 1995

Deze verzamel-cd van Pan records (PAN 2025CD) uit 1995, met bekende Nederlandse doedelzakspelers, bevat vier nummers van Pekel. Drie van deze nummers zijn remixes van nummers van de eerste Pekel cd "Mannen van de Maas" te weten: Jan mijne man, Luchtige maagden en de pelgrimstocht. Er is geprobeerd om de doedelzakken op een subtiele manier iets verder naar de voorgrond te halen. Het vierde nummer dat Pekel speelt heet Cupidootje (Langgewenste dag/ te Vlissingen leyt een jacht bereyt). Een bijzondere canonachtig doedelzak duet omlijst de zang van zangeres Joyce Reimus.

1999 PROMOTIE CD PAN

PANCONCERTS1

PROMOTIE CD PAN RECORDS - DIVERSE ARTIESTEN - 1999

Deze promotie cd van Pan records (PARA 099) geeft een indruk van het assortiment artiesten, waarvoor Pan/Paradox de zaken regelt. Van Pekel werd het nummer "Luchtige maagden" opgenomen.

2000 VAN MINSTRELEN EN MARKIEZEN

MARKIEZEN

VAN MINSTRELEN EN MARKIEZEN - DIVERSE ARTIESTEN - 2000

Artiesten- en evenementenbureau Mannen van de Maas organiseerde in samenwerking met het Markiezenhof, Bergen op Zoom, het nationaal minstrelen concours van 1999. De eerste prijs bestond uit het opnemen van een eigen cd. De winnaar koos ervoor om dit samen te doen met alle deelnemers. Zo ontstond een gemêleerde “klankenschijf”, “Van Minstrelen en markiezen” (PAN 9203). Ook de groep Pekel, die het festival omlijste met pauzemuziek, mocht een nummer op de cd plaatsen. Pekel koos voor het nummer met passende titel: De troubadour.

2002 DUTCH WORLD

WORLD

DUTCH WORLD - DIVERSE ARTIESTEN - 2002

In de serie Dutch Roots het product van een verbond van de Nederlandse Wereldomroep met stichting Conamus verscheen de cd “Dutch World”. Pekel heeft hier één nummer voor aangeleverd, "Dead as a Dodo".

2003 STERREN VAN 2003

sterren2003

STERREN VAN 2003 - DIVERSE ARTIESTEN - 2003

Het langlopende sterrenfestival in Dwingeloo, stelde de cd "Steren van 2003" (SSWCS 2003) samen. Op de cd alle artiesten die deelnamen aan het festival in 2003. Pekel is hekkensluiter met het laatste nummer op de cd: “Oost West Thuis Best”.

 

2004 EEN VLAARDINGSE LOGGER

LOGGER

EEN VLAARDINGSE LOGGER - DIVERSE ARTIESTEN - 2004

In het kader van de actie redt de Vlaardingse Logger is een cd samengesteld met artiesten uit de regio. Zij die dit project steunden leverden veelal een nummer van een bestaande cd. Pekel leverde het nummer “de Zee”.

2008 PROMOTIE CD PAN

PANCONCERTS 2

PROMOTIE CD PAN RECORDS - DIVERSE ARTIESTEN - 2008

Deze promotie cd van Pan records geeft een indruk van het assortiment artiesten, waarvoor Pan/Paradox de zaken regelt. Van Pekel werd drie nummers "Marguerite", “de Zee”  en “de Kermisgans” opgenomen.

2010 BIE DAIP

Biedaip2010

BIE DAIP 2010 - DIVERSE ARTIESTEN - 2010

De organisatie van het festival van Bie Daip in Appingendam, Noord Groningen stelde een festival cd samen met alle artiesten die in 2010 optraden. Pekel leverde het nummer “Oost West Thuis Best” aan.

2011 BIE DAIP

biedaip2011

BIE DAIP 10 JAAR JUBILEUM - DIVERSE ARTIESTEN - 2011

De organisatie van het festival van Bie Daip in Appingendam, Noord Groningen stelde een festival cd samen met alle artiesten die in 2011 optraden. Er was ook een feestelijk tintje aan het festival verbonden. Het vond voor de tiende maal plaats. Pekel leverde het nummer “West Zuid West van Ameland” aan.

2019 Paimpol Chant de Marin

paimpolcd2019

PAIMPOL 30 JAAR JUBILEUM - DIVERSE ARTIESTEN - 2019

De president, Pierre Morvan van het FESTIVAL DU CHANT DE MARIN PAIMPOL, BRETAGNE, stelde zelf een festival-cd samen met artiesten die aldaar in 2019 optraden. Er was ook een feestelijk tintje aan het festival verbonden. Het vond voor de dertigste maal plaats. Van Pekel selecteerde Pierre het nummer “de Zee”. Pekel is zeer vereerd om tot dit selecte gezelschap te mogen behoren. De Zee wordt al jaren gezien als het lijflied van Pekel en is gecoverd door menigeen.

TOP