Skip to main content

John Bazuijnen: “Ik ben 37 jaar bezig geweest kinderen/mensen te interesseren voor muziek, in het openbaar middelbaar onderwijs, maar ook in gesprekken met iedereen die er maar voor open stond en staat. Ik vind muziek (en ook andere kunstvormen) belangrijk in mijn leven en wens die ervaring iedereen toe. Met Pekel ben ik al 34 jaar op ontdekkingsreis, we onderzoeken welke muzikale resultaten we kunnen bereiken binnen onze mogelijkheden en interesses, een nog steeds boeiend project.”

Erno Korpershoek: “Klassieke piano- en orgellessen aan de muziekschool van mijn vader waren het prille begin. In 1973 kocht ik mijn eerste accordeon. Femke Van Doorn-Last introduceerde mij als muzikaal begeleider op de Rotterdamse dansacademie en de HAVO voor ballet en muziek. Ik was daar gedurende 6 jaar werkzaam als accordeonist/pianist. Ik speelde onder meer in de Perelaar en als solist heb ik dansgroepen begeleid in binnen- en buitenland. Sinds begin jaren negentig speel ik in Pekel.”

Peter Moree: “Thuis werd mij vooral belangstelling voor natuur en cultuur bijgebracht. Sociale vaardigheden zijn belangrijker dan prestatie, zodat de diverse opleidingen wat aan de lange kant duurden. Als puber geen Beatles, Rolling Stones en brommers, maar de natuur in met de N.J.N. In deze club werd veel muziek gemaakt. Zo ontstond o.a. de Perelaar, waarmee ik tussen 1975 en 1980 speelde op scholen en festivals. Sinds 1988 heb ik me ingezet voor het tot stand komen van Pekel.”

Theo Schuurmans: “In 1973 ontmoette ik Peter en Erno en samenspel lag in het verschiet. De Ierse folk band 'de Dubliners' was ons voorbeeld. Nieuwsgierig naar 'eigen' volksmuziek, bewoog ik me in de kringen van het NOS-radioprogramma "Onder de groene linden". Presentator Ate Doornbos spoorde oude volkszangers op en vereeuwigde deze op band. Ik speelde deze liedjes na en reconstrueerde ook oud-Nederlandse volksinstrumenten. In Wales, waar ik vioolbouw studeerde speelde ik vooral Keltische muziek en trad regelmatig op voor de Britse TV en Radio. Pekel ontstond na mijn terugkomst in Nederland.”